GLIDENDE OVERGANGE

-en fortælling om kvindeliv fra pubertet til overgangsalder.

  – Det er sikkert bare tørre slimhinder, konstaterer lægen og skubber pandelygten op på hovedet, mens hun retter sig op og flytter fokus fra området mellem mine ben til mit ansigt. Jeg møder hendes blik henover mine foldede hænder, der hviler på maven og forgæves insisterer på det afslappede i situationen.

  – Alt er helt normalt. Tørre slimhinder kan være et af de første tegn på overgangsalder, fortsætter hun mens hun med et lille klonk lægger ståltangen tilbage i en nyreformet bakke på rullebordet. Hun afmonterer handskerne med en svuppende lyd.

  – Du må gerne tage benene ned og tage tøjet på igen.

  – Mange kvinder føler, at det kan hjælpe at bruge noget glidecreme. Det fugter og gør, at slimhinderne falder lidt til ro.

  – Okay, siger jeg. Kan man få det i håndkøb?

  – Ja, de har det både på apoteket og i apotekudsalget. Der er flere forskellige slags. Du må prøve dig lidt frem og se, hvad der hjælper, okay?

Lægen slår sig let på begge lår og rejser sig for at indikere, at konsultationen er slut. Vi giver hånd. Jeg vender ryggen til lægen, der står og stritter med sine unge og velfungerende slimhinder.

____________

I Glidende Overgange møder vi Janne, som er på vej mod overgangsalderen. Hun begynder at overveje, om hun har fået nok ud af det liv, der er levet. På overfladen har hun det hele: En god karriere og den perfekte familie, men inden i gnaver længslen efter at udleve en gammel drøm, som på et tidspunkt er druknet i yngelpleje og hverdagens hamsterhjul. Men tør hun forfølge en drøm, når hun er en halvgammel krage på 45 med hus, børn, mand og hele pakken, eller er det allerede for sent?

Glidende Overgange er en memoir fra en midtlivskrise. Den handler om forholdet til krop, kærlighed, alder, karriere og det at være mor. I humoristiske og tankevækkende tilbageblik på pubertet, ungdom og voksenliv, forsøger Janne at slutte fred med det liv, som allerede er levet og forberede sig på det liv, som venter. Kan man som moden kvinde ryste ungdommens valg, tvivl og usikkerhed af sig og omsider blive i stand til at sætte sig selv fri af egne og andres forventninger? 

Læs bogen, hvis du interesserer dig for krise, kvindeliv, identitet, overgangsalder og drømme om at gøre noget andet.

Køb bogen her

Advertisement